A 13. Reflex Természetfotós Tábort első alkalommal nem Pápateszéren, hanem Bugacon, a Kiskunsági Nemzeti Park területén, a szegedi CSEMETE Egyesület Bugaci Oktatóközpont- és Erdei Iskolájában (Balogh-tanya) rendezzük. Régi tervünk volt az, hogy egyszer elvisszük Bugacra a Reflex természetfotós táborát. Az ötlet onnan jött, hogy 8-10 évvel ezelőtt volt egy bugaci résztvevője is a pápateszéri táborunknak (két egymást követő évben is). Akkor ősszel elvittük a tábor kiállítását Bugacra is és ott fogalmazódott meg a gondolat, hogy egyszer a tábort magát is elvinnénk Bugacra. Reméljük az új helyszín a régi résztvevőket és az új érdeklődőket is egyaránt csábítja.

 

Tudnivalók a táborról:

Időpont: 2019. augusztus 4 - 10.

Helyszín: Bugaci Oktatóközpont és Erdei Iskola (Bugac, Balogh-tanya)

Részvételi díj: 40.000 forint (befizetés két részletben).* Reflex és Csemete tagoknak és testvéreknek, valamint a táborban már korábban is részt vett jelentkezőknek10 % kedvezmény, vagyis 36.000 forint.

A Reflex Környezetvédő Egyesület és a Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesület táborába elsősorban olyan, 14-24 év közötti fiatalokat várunk, akik rendelkeznek alapvető szintű fényképezőgép használati ismerettel, de a napjainkban mindenkit elöntő képáradatban nincs meghatározó előképzettségük a vizuális kultúra területén a „jó” kép kiválasztására. (Az életkortól való eltérés nem kizáró ok.)

Célunk e képesség fejlesztése, az eszközhasználat tudatos szintre emelése, a fényképezőgép funkcióinak ismerete. A természetfotós tábor 7 napja alatt megtanítjuk a résztvevőket a tudatos képkészítés alapjaira. Arra, hogy a kép először a fejben szülessen meg és csak utána nyomjuk meg az exponáló gombot. Szeretnénk megismertetni a részvevőket a természetfotózás írott és íratlan szabályaival, a környezettudatos, a világ dolgaira odafigyelő fotográfus képével. Szerezzenek készséget és képességet a fotográfia alapjainak használatában! Ha elmennek kirándulni, tudják mit és hogyan érdemes lefényképezni! Ha szükséges, akkor tudjanak jó minőségű képi dokumentációt készíteni! Legyenek ismereteik a képek utólagos kiválasztásának és bemutatásának fő szabályairól! A saját fényképezőgép követelmény, legyen az akár a legegyszerűbb digitális eszköz is.


A szervezéséért Nagy Péter (30/28-99-940) környezetvédő, a Reflex Környezetvédő Egyesület elnökségi tagja felel, a természetfotós tábor szakmai vezetője Szabó Béla fotóművész.

A jelentkezési lapot (kiskorúak esetében a szülő aláírásával) kitöltve és aláírva kell eljuttatni a Reflex Környezetvédő Egyesület irodájába (9024 Győr, Bartók Béla út 7.) Visszaigazolás a jelentkezés sorrendjében! A részvételi díj összegéből 20.000 forint előleget legkésőbb július 30-ig kell befizetni személyesen, vagy átutalni a Reflex Környezetvédő Egyesület 11737007-20206734 számú számlájára. A fennmaradó 20 000 forintot (* 10 %-os kedvezmény esetén 16 000 forintot) a táborba érkezés napján, a helyszínen számla ellenében készpénzben kell befizetni.

* A részvételi díjból a REFLEX és a CSEMETE tagjai, a táborba jelentkező testvérek valamint a táborban már korábban is részt vett jelentkezők10 százalékos kedvezményt kapnak.

Az oda- és visszautazásról
A résztvevőknek a táborba az oda- és hazautazást egyénileg kell megoldani! A tábor kezdőnapján, augusztus 4-én (vasárnap) legkorábban 13.00 órától, legkésőbb 14.00 óráig várjuk a résztvevőket. A helyszín megközelítését segítő térkép:

http://www.csemete.com/bugaci_oktatokozpont_es_erdei_iskola…

Mellékletek:
FájlFájlméret
Fájl letöltése (jelentkezési_lap_2019_természetfotós_tábor.doc)jelentkezési lap32 kB

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás