A Pápateszéri Általános Iskola és a Reflex Környezetvédő Egyesület 9. alkalommal rendezte meg a hagyományos környezet- és természetismereti vetélkedőjét a Madarak és Fák napja alkalmából. A versenyre 8 négyfős (egy 6. egy 7. illetve két 8. osztályos tanulókból álló) csapat jelentkezett. A vetélkedő nem kimondottan az általános iskolai tananyagra épült. A kérdéseket és a feladatokat a Reflex Környezetvédő Egyesület tagjai és a SZE Apáczai Kar hallgatói állították össze. A 2018. május 11-én, Pápateszér-Farkashegyen, a Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskolában lezajlott vetélkedőn idén a pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola csapata szerepelt a legjobban.

A Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programja által támogatott vetélkedőn az írásos és a gyakorlati feladatok sorát Lajtmann Csaba zöld küldetés című élménypedagógiai programja zárta.

A vetélkedőt Léhner Ilona, a Pápateszéri Általános Iskola igazgatója vezette le, közreműködtek a SZE Apáczai kar hallgatói. A zsűri tagjai: Dr. Halbritter András – elnök, Horváth Kinga, Peimli Piroska, Horváth Ferenc. A díjak és oklevelek átadásán a szervezők és a zsűri tagjai mellett részt vett Völfinger Béla, Pápateszér polgármestere.

Csoportkép a vetélkedő résztvevőivel

A IX. Pápateszéri Környezet- és Természetismereti Vetélkedő helyezettjei:

1. helyezett:

Természetesek – a pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskolából

Csapattagok: Kálmán Csenge, Németh Zalán, Tóth Barnabás, Feczkó Boróka

Felkészítő tanár: Hajas Ildikó

2. helyezett:

Csivitelők – a Pápateszéri Általános Iskolából

Csapattagok: Bojnár Andor, Karvas Violetta, Teiszler József, Simon András

Felkészítő tanár: Csetényi Dorina

3. helyezett:

Kendermagok – a csóti Csóthi Géza Általános Iskolából