Nyolcadik alkalommal hirdetett környezet- és természetismereti vetélkedőt a Pápateszéri Általános Iskola a madarak és fák napja alkalmából 2017. május 12-én. Mint minden évben, ezúttal is a Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskola adott otthont a rendezvénynek. A Reflex munkatársai mellett a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság természetvédői, valamint a SZE Apáczai Kar hallgatói segítettek a vetélkedő lebonyolításában. A résztvevő csapatok előbb írásos feladatokat oldottak meg Léhner Ilona iskolaigazgató vezetésével, majd rövid szünet után 4 helyszínen, forgószínpad állomásokon kaptak gyakorlati feladatot. Dr. Halbritter András – fa és levélfelismerés, Nagy Péter – madárfelismerés, Horváth Ferenc – év rovara, év vadvirága felismerés, Szűcs Gábor – fűszer- és gyógynövény illat felismerés. A forgószínpad állomásain a Fertő-Hanság Nemzeti Park munkatársa és SZE Apáczai Kar hallgatói segítettek.

 

Amíg a zsűri - Peimli Piroska elnök, dr. Halbritter András, Horváth Ferenc - összesítette pontszámokat, dr. Kalas György tartott előadást "Kukadiéta" – avagy hogyan csökkenthető a háztartási és iskolai hulladékmennyiség? címmel.

A vetélkedőt meghirdető Pápateszéri Általános Iskola egyik csapata, a TESZÉRI TÚSZOK – Bolla Bálint, Kundi Barbara, Herki Vanessza, Nagy András, felkészítő tanár Csetényi Dorina - végzett az első helyen.

A pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola ZÖLDEK csapata – Brenner Boglárka, Feczkó Csongor, Kálmán Csenge, Narancsik Róza, felkészítő tanár Hajas Ildikó és Békefiné Fodor Helga – második,

a Pápateszéri8 Általános Iskola TESZÉRI KIRÁLYKÁK – Bojnár Andor, Karvas Violetta, Karvas Viktória, Forintos Marót, felkészítő tanár Csetényi Dorina  – a harmadik helyen végzett.

A vetélkedő résztvevői és díjazottjai környezetbarát ajándékcsomagot, a hulladékképződés megelőzésére ösztönző pólókat, valamint értékes könyvjutalmakat kaptak. A díjakat a Reflex Környezetvédő Egyesület, a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség, a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság és Pápateszér Község Önkormányzata ajánlották fel.

A díjakat átadta és a vetélkedőt értékelte: Peimli Piroska természetvédő, a zsűri elnöke, dr. Halbritter Anrás biológus, a SZE Apáczai kar oktatási dékánhelyettese, Horváth Ferenc környezetmérnök, a Reflex Környezetvédő Egyesület elnöke, valamint Léhner Ilona, a vetélkedőt meghirdető Pápateszéri Általános Iskola igazgatója.

(Reflex Környezetvédő Egyesület, 2017. május 15.)

Csoportkép a vetélkedő résztvevőivel és a segítőkkel:

A győztes csapat:

További képek a vetélkedőről:

https://goo.gl/photos/R5GYw4Ju3ctnsQR2A

 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás