Csatlakozzon iskolájával a szimbolikus utazáshoz 2016. október 10-14. között! 2016‐ban a magyarországi iskoláknak ismét lehetősége nyílik, hogy csatlakozzanak a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség közös kampányához. A 2016. október 10-14. közötti akcióhét során a gyerekek zöld lépéseket, „mérföldeket" gyűjthetnek minden olyan alkalommal, amikor környezetbarát módon - gyalog, biciklivel, görkorcsolyával, rollerral, busszal, vonattal - mennek iskolába.

 

A virtuális Klímatúra ismét az ENSZ által rendezett Klímakonferencián ér véget Marrákesben decemberben, ahol az Európai Klímaszövetség képviselői ünnepélyes keretek között átadják a gyerekek által összegyűjtött mérföldeket a politikusoknak.

A kampányhét alatt a zöld mérföldek gyűjtésével és a kapcsolódó feladatokkal a diákok és családjaik játékos formában ismerkednek meg a klímavédelemmel, a környezettudatos mobilitással és a fenntarthatósággal, ezzel pedig aktívan hozzájárulnak az éghajlatvédelemhez.

Jelentkezni a Jelentkezési lap határidőre történő kitöltésével lehet!

Jelentkezési lap: https://goo.gl/forms/n3oNY4AHiHfe766M2

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 29. csütörtök

Papírmentes kampány – 2016-ban a kampányhét anyagait a papírtakarékosság jegyében elektronikusan küldjük el a résztvevő iskoláknak, és örülünk, ha az iskolák is így küldik be a legjobb pályaműveket. (Idén a zöld lépések gyűjtése is elektronikusan történik, nem lesz matricagyűjtő kiadvány és matricás ív.)

Ültess Világfákat! – Idén a kampányban résztvevő iskoláknak lehetőségük van, hogy a kampányhéten csatlakozzanak Világfák kampányunkhoz!

Részletek a korábbi kampányokról az Éghajlatvédelmi Szövetség honlapján http://www.eghajlatvedelmiszovetseg.hu/index.php/mozdulj-a-klimaert és közösségi oldalán https://www.facebook.com/KlimaveddVelem olvashatók.

Az akcióhéten a legjobb egyéni és csoportfeladatok készítőit ajándékokkal díjazzuk.
A Mozdulj a klímáért 2016-os kampánya az Európai Unió támogatásával valósul meg, a kampány elemei nem tükrözik a támogató álláspontját.

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás