A szombati kánikulai nyarat vasárnapra szeles, záporos tavasz váltotta. A kétarcú időjárás azonban nem vette kedvét a győrkőcöknek! A Reflex Egyesület, az Éghajlatvédelmi Szövetség és az Ökostúdió Alapítvány zöld udvara ismét a Bercsényi ökoliget platánjainak árnyékában várta az érdeklődőket. Ismét üzembe állt a papírmerítő műhely, az ökomata (míg el nem ázott, s meg nem fázott), készültek a színes papírcsík virágok, életre keltek gumiabroncs ülőkéink - és még ökopuceráj is volt!

Élni... egyszerűen jó – kampányunk táblái díszítették zöld udvarunkat, de nem csak díszítették, az udvar kínálatában is fontos szerepet játszott a gondolat!

A szervezetek önkénteseit és az udvar látogatóit egyszerű alapanyagokból, közösen összeállított egytálételekkel láttuk vendégül ebédidőben.

Kalas Gyuri idén nem csak a korábbi évekből már jól ismert papírmerítő műhely és az ökomata motorja volt. Új szolgáltatásként megnyitotta „ökopuceráját", ahol a lábbeli tisztítás mellett a lószőrkefés lábfejmasszázs is kijárt a pácienseknek.

Apró kezek segítségével keltek életre használt gumiabroncsokból készített ülőkénk, melyekről kiderült, hogy használati lehetőségük sokkal színesebb, mint ahogy mi elképzeltük: és nem csak ülésre, hanem állásra és egyensúlyozásra, de akár hintázásra is használhatóak.

Zöld udvarunk fényképalbuma:
https://plus.google.com/photos/116130761576642527026/albums/6303420309920795793

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

TOP - program

KEHOP - program

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás