Gyűjteményes vándorkiállításunk a győri nyitótárlatot követően útra indult. A székesfehérvári Szabadművelődés Háza adott otthont az egy hetes vízkincs-védelemről szóló, több elemet tartalmazó tárlatnak. A kiállítást a helyi partnerszervezetünk vezetője, Varga Gábor, a Gaja Egyesület elnöke nyitotta meg. Ezt követően az Észak-Dunántúl vízszolgáltató társaságainak és civil szervezeteinek munkatársai tartottak - színvonalas előadásokkal fűszerezett - fórumot.

A Norvég Civil Támogatási Alap által segített rendezvényeink sorában - a Gaja Környezetvédő Egyesület közreműködésével - Székesfehérváron lett megrendezve egy kiállításból és egy fórumból álló, a vízkincs védelméről szóló programunk.

A „Csak tiszta forrásból" című gyűjteményes kiállítás Győrt követően került bemutatásra Fehérváron. (Ezután, harmadik helyszínként Őriszentpéteren, majd negyedik állomásán, Pápán lesz látható.) A tárlat megnyitóján megjelent szakembereket, önkormányzati és társadalmi szervezetek képviselőit, valamint a szépszámú diákokat Nagy Péter a Magyarország Természeti és Kulturális Örökségéért Alapítvány titkára köszöntötte. Őt követően a kiállítást, egy vetítéssel gazdagított, színvonalas előadásával Varga Gábor a helyi Gaja Egyesület elnöke nyitotta meg. A sokféle bemutató elemet tartalmazó tárlathoz csatlakozott egy nagyméretű makettel a Pannon Víz Zrt., valamint kiadványokkal a Gaja Egyesület is.

A szakmai civil fórumon tanulságos előadásokat hallhattunk Karászi Gáspár műszaki vezérigazgató-helyettestől és kollégájától Csermely Sándortól (Fejérvíz Zrt.), Tóth Lászlótól a Pannon Víz Zrt. diszpécserétől. Civil előadók voltak dr. Hajósy Adrienne (Nők a Balatonért Egyesület - Somogy megye), Nagy Péter (Forrásőrző Civil Hálózat - Veszprém megye), Gárdonyi László (Gaja Egyesület - Fejér megye) és Lajtmann József (Reflex Egyesület - Győr-Moson-Sopron megye). A fórumon az előadásokkal kapcsolatban hozzászóltak települési önkormányzati képviselők és társadalmi szervezetek aktivistái. A rendezvény kötetlen párbeszéddel zárult.

Mellékletek:
FájlFájlméret
Fájl letöltése (kiallitasmeghivo_fehervar.pdf)Kiállítás meghívó146 kB
Fájl letöltése (Székesfehérvári civil fórum meghívója.doc)Civil fórum meghívó97 kB

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás