A február végi melengető napsugár olvasztja a havat, sorra fakasztja a vizeket, rügyeket, csalogatja elő az apró vadvirágokat, s biztatja a turistákat az útra indulásra. A Reflex vizes bemutatóhelyeinek végleges elkészítését is erre az időre terveztük. S amint elkészültek, meg is érkeztek az első természetjáró, természetszerető „fecskék".

Az országos Kék túra útvonalon, a bakonybéli, Gerence-patak partján kiépített vizes bemutatóhelyen keszthelyi és tapolcai természetjárókkal találkoztunk. A „bakonyi vízkincsről" tartott előadásunkhoz nagyon jó és hozzáértő észrevételeket hallhattunk, lévén, hogy a csoport tagjai közül sokan a Theodora, vagy ahogy jobban ismerjük a Kékkúti Ásványvíz Zrt. munkatársai. Ők is elismerően beszéltek a bakonyi karsztvíz minőségéről, a bányászati vízkivétel megszüntetését követő folyamatos felszínalatti vízszint helyreállásáról, megóvásának fontosságáról.

Elsősorban a Dunai Nemzetközi Kerékpáros útvonalat használó bringás turistáknak készített Szigetköz vízkincsét bemutató táblák is startra készek.

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás