Januári képzésünkön újabb két KlímaSztár települést ismerhettek meg a képzéssorozat részvevői. A dél-alföldi településeken a fókuszban a fenntartható energiagazdálkodás állt. A klímára ismét nem lehetett panasz, hisz az időjárás ismét napos oldalával segítette, hogy a teremben töltött órák mellett a terepen ismerhessük meg a helyi jó példákat.

A rendezvény első részében előadásokon tekintettük át az éghajlatvédelmi fejlesztésekre várhatóan rendelkezésre álló forrásokat, és ezek ismeretében műhelyfoglalkozáson kis- és nagy csoportban szedtük vázlatba a lehetséges közös tevékenységeket.

Szabó István derekegyházi polgármester idegenvezetésével betekintést nyerhettünk a megújuló energiaforrások helyi hasznosításba. A helyi szintű fenntartható biomassza hasznosítás során a korábban a kitermelés helyszínén elégetett fás szárú hulladékot először aprítják és szárítják, majd a több közösségi intézményben használják tüzelőanyagként.

A képzéssorozat derekegyházi résztvevője Kovács Sándor fakultatív reggeli programként betekintést engedett a helyi fűszerkeverék összeállításba.

A képzési alkalom Pitvaroson zárult, ahol Radó Tibor polgármesterrel a helyszínen vitathattuk meg a császárfa hasznosítási lehetőségeit és a páréves tapasztalatot.

Pitvaroson betekintést nyertünk a középületek komplex megújuló energia hasznosításába, ahol a napkollektorok, napelemek és hőszivattyúk egyszerre segítik a középületek villamos- és hőenergia szükségletének kielégítését.

A Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásával megvalósuló képzéssorozat dél-alföldi eseményéről még több kép: https://goo.gl/ljAZr1

A képzéssorozat kora tavasszal az észak-magyarországi Baskón zárul.

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás