A Reflex Egyesület Borkai Zsoltnak győri polgármesternek küldött nyílt levelében kezdeményezte, hogy legyen védett a Püspökerdő! A nyílt levél egyben a kampányunk első lépése, melyben a helyi közösség támogatásával szeretnénk elérni, hogy Győr tüdeje természetvédelmi területté váljon, ezzel is megelőzve az erdő kárára tervezett beruházásokat.

 

Legyen védett a Püspökerdő!
 
A Reflex Környezetvédő Egyesület nyílt levele Borkai Zsolthoz, Győr város polgármesteréhez
 
Tisztelt Polgármester Úr!
 
Örömmel vettük, hogy a minap a Kisalföld hasábjain ismét megerősítette korábbi, szeptember elején tett nyilatkozatát, mely arról szólt, hogy nem épül kajak-kenu pálya a Püspökerdőben. Nyilatkozatai azt jelzik számunkra, hogy meghallotta a Püspökerdőért aggódó győri közösség szavát és lemondott a környezetkárosító fejlesztésről.
 
A számunkra - és az erdő számára - kedvező nyilatkozatának hitelessége sajnos megkérdőjeleződött akkor, mikor a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal 2015. október 22-én keletezett leveléből az derült ki, hogy a hivatal környezeti hatásvizsgálatot folytat Győr Megyei Jogú Város megbízásából a Püspökerdőbe tervezett kajak-kenu pálya létesítéséről. Néhány nappal később értesítést kaptunk ugyan arról, hogy a KHV-eljárást a város leállította, ám aggodalomra ad okot az, hogy nem az eljárás megszüntetését, hanem csak a felfüggesztését kérte a Kormányhivataltól. Mivel nem feltételezzük, hogy mindez az Ön tudta nélkül történne, ezért egyértelmű intézkedését kérjük.
 
Amennyiben valós a szándék, hogy a város nem épít kajak-kenu pályát a Püspökerdőben, az erdő sorsáért aggódó közösség megnyugtatása érdekében arra kérjük Önt, hogy szüntesse meg a püspökerdei beruházás előkészítésére indított valamennyi eljárást!
Meggyőződésünk, hogy a Püspökerdő háborítatlanságának biztosítására a végleges megoldást - ahogy ez több helyi dokumentumban is szerepel - az erdőterület védelem alá helyezése jelentené. Kérjük, hogy Ön és a Város legyen a segítségünkre a Püspökerdő védetté nyilvánítását célzó erőfeszítéseinkben!
Legyen védett a Püspökerdő!
 
Tisztelt Polgármester Úr, úgy gondoljuk, hogy a fenti lépések elengedhetetlenek ahhoz, hogy valóban megnyugtassa a Győr tüdejének számító Püspökerdő sorsáért aggódókat, ezért bízunk abban, hogy a kért intézkedések mielőbb megszületnek.
Hangsúlyozzuk, hogy a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezését támogatjuk és segítjük, hogy az a városunk jó hírét öregbítő, a résztvevőknek feledhetetlen élményt nyújtó „zöld rendezvény” legyen. A Püspökerdő köszöni és ígéri, jó levegőjével maga is hozzájárul ehhez.  
 
Győr, 2015. november 6.
 
Tisztelettel:
 
Horváth Ferenc,
elnök

 

Mellékletek:
FájlFájlméret
Fájl letöltése (Nyílt levél.pdf)Nyílt levél687 kB

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Reflex-ház beosztása

EFOP - program

Ökoiskola

Okosuli

Zöld óvoda

Zöld ovi

Papírkalkulátor

 

 

Megelőzési kisokos

 


 

Ökológiai lábnyom számítás

Ökológiai lábnyom számítás