A Reflex Környezetvédő Egyesület helyi szemléletformáló akciót szervezett abból a célból, hogy a nulla hulladékos alapelveket minél szélesebb körben megismertesse a közönséggel. A rendezvény helyszínét úgy választottuk meg, hogy egy a régiónkban zajló tömegrendezvényhez kapcsolódjon. Ezért választottuk helyszínül a komáromi Monostori Erőd Dunai bástyájában megrendezésre kerülő MEDIAWAVE fesztivált, melynek helyszíne kiváló hátteret biztosított a Humusz Szövetség megbízásból megvalósuló programunknak.

A nulla hulladék standot a komáromi fesztivál talán leglátogatottabb napján, 2015. május 1-én üzemeltettünk annak érdekében, hogy felhívjuk a figyelmet a hulladékproblémára, és tanácsokat adjunk arra vonatkozóan, hogy milyen hulladékcsökkentő megoldások alkalmazhatók a mindennapi életben. A rendezvényen az egyesületünk részéről 4 fő vett részt, köztük a témában jártas szakértőink.

A standon és környékén kihelyeztük a Humusz által rendelkezésre bocsátott molinókat. A Reflex által a budapesti szövetség programjának keretében fejlesztett szabadtéri társasjátékot is kitettük a stand környékére, és a közönséget bevontuk a játékba. Az érdeklődőknek tájékoztatást nyújtottunk a társasjátékkal és a többi játékkal kapcsolatban is, és ösztönöztük azok használatát. A standhoz tartozó kültéri elemek, illetve itt debütáló legújabb játékunk nagy népszerűségnek örvendett mind a fiatalabb, mind az idősebb látogatók körében.