Magyarországon is egyre inkább erősödik a közösségi mezőgazdálkodás mozgalma: gazdálkodók és vásárlóik alkotnak közösséget, hogy segítsék egymást. A Tudatos Vásárlók Egyesülete szeptember 26-án gyakorlati képzést szervez Győrött a téma iránt érdeklődőknek. Amennyiben termelőként vagy fogyasztóként érdekel a közösségi mezőgazdaság, vagy szeretnél magad is elindítani egy dobozrendszert, csak még nem tudod, hogyan vágj bele, vagy arról álmodozol, hogy minden héten megbízható forrásból származó, friss élelmiszer vár, esetleg már egy működő közösség tagja vagy, de szívesen bővítenéd a tudásodat, és megosztanád a tapasztalataidat másokkal, akkor ez a képzés neked szól!

Szakértők és egy tapasztalt gazdálkodó segítségével többek között megtudhatod, hogy

• melyek az első, legfontosabb lépések az induláshoz,
  • milyen kihívásokkal kell szembesülnöd, és miként oldhatod meg ezeket a működés során,
  • milyen kommunikációs eszközök segíthetik a közösség életét,
  • hogyan készíts akciótervet az induláshoz.

A képzésen Czina Ferenc, a Dunaszigeti Zöldségközösség gazdálkodója - aki már két éve működteti közösségi gazdaságát - fogja megosztani az érdeklődőkkel gyakorlati tapasztalatait a témáról.

Időpont: 2014. szeptember 26. (péntek) 13.00 – 19.00

Helyszín: Bartók Béla Megyei Művelődési Központ  (Győr, Czuczor Gergely u. 17.)

A részvétel ingyenes, de létszámkorláthoz kötött. A várólistásokat folyamatosan értesítjük, amint valaki lemondja a részvételét.

Részvételi szándékodat kérjük, jelezd ezen a linken.

A projekt az MNVH Elnökségének értékelése alapján a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító hatósága jóváhagyásával valósul meg.

A rendezvény lebonyolításában a Reflex Környezetvédő Egyesület is segédkezik.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!