Az egész világ látta, hogy 2010. októberében a lúgos vörösiszap-szennyezés hogyan radírozta ki a Torna-patak és a Marcal élővilágát, ölt meg embereket. Hazánk legnagyobb környezeti katasztrófája „híressé" tette Magyarországot. A Reflex Egyesület akkor a segélyezésre koncentrált. Sok szponzorral és önerővel segítette a károsultakat, de már látható volt, hogy az anyagi segítségnyújtásnál az élővilág helyreállítása nagyobb feladat lesz. A Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás támogatása erre lehetőséget adott. Pesszimisták voltunk. A természet regenerálódása viszont nem minket igazolt. Jó leírni, hogy a minimális elvárásoknál jobb már a növény- és állatvilág állapota. Igaz, hogy minden kicsi, kevés, de van! Ahogy a szakma mondja, meg van a természeti sokszínűség.

Az egész világ látta, hogy 2010. októberében a lúgos vörösiszap-szennyezés hogyan radírozta ki a Torna-patak és a Marcal élővilágát, ölt meg embereket. Hazánk legnagyobb környezeti katasztrófája „híressé” tette Magyarországot. A Reflex Egyesület akkor a segélyezésre koncentrált. Sok szponzorral és önerővel segítette a károsultakat, de már látható volt, hogy az anyagi segítségnyújtásnál az élővilág helyreállítása nagyobb feladat lesz. A Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás támogatása erre lehetőséget adott. Pesszimisták voltunk. A természet regenerálódása viszont nem minket igazolt. Jó leírni, hogy a minimális elvárásoknál jobb már a növény- és állatvilág állapota. Igaz, hogy minden kicsi, kevés, de van! Ahogy a szakma mondja, meg van a természeti sokszínűség.