Tizenkettedik alkalommal rendeztek környezet- és természetismereti vetélkedőt 2022. májusában a környék általános iskoláinak Pápateszéren, a Reflex Ökológiai Központ és Erdei Iskolában. A Pápateszéri Általános Iskola és a Reflex Környezetvédő Egyesület meghívására a házigazdák mellett idén a Lovászpatonai Bánki Donát Általános Iskolából, az Ugodi Német Nemzetiségi Általános Iskolából, és a pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános iskolából érkeztek 4-4 fős csapatok, felkészítő tanáraik vezetésével.

A vetélkedő első részében a csapatok írásos feladatokat oldottak meg Esztergominé Major Tímea tanárnő vezetésével. Szünet után a résztvevők gyakorlati feladatokat kaptak négy témakörben: dr. Halbritter András - fa és levélfelismerés, Nagy Péter - madárfelismerés, Horváth Ferenc - év madara, dr. Kalas György - újragondolt papír. Míg a zsűri pontozott, addig a résztvevők a pápateszéri vízimalmokról kaptak rövid összefoglalót Nagy Pétertől.

A vetélkedőn nyújtott teljesítményt a zsűri elnöke, dr. Halbritter András, a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának tanszékvezetője értékelte, majd Horváth Ferenc környezetmérnök, a Reflex Környezetvédő Egyesület elnöke adta át az okleveleket és könyvjutalmakat.

A 12. Pápateszéri Környezet- és Természetismereti Vetélkedő győztese 2022-ben a pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános iskola SZERENCSE PÓK csapata, tagjai: Mészáros Lili, Varga Vivien, Antal István, Wölfinger Nóra. Felkészítő tanár: Hajas Ildikó.

Képek a vetélkedőről: